Kupuję salonową OII FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek_wawa
    Drive
    • 2010
    • 75

Najważniejsze sprawdź czy nie jest już ponownie malowana. Jeżeli nie masz czujnika, i mam tu na myśli profesjonalny czujnik a nie jakieś magnetyczne badziewie z allegro to warto zainwestować w rzeczoznawce z 200 zł który ci to sprawdzi.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Sprawdź czy masz czujniki parkowania przód/tył, bo zdarzało się, że ich brakowało, bo podobno samochód był na inny rynek, sprawdź czy dzienne działają, bo tez są różne akcje z tym (jednym działają, innym nie)
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Glon
        Classic
        • 2008
        • 8

Wielkie dzięki za wsparcie i informacje.
        1. Skoda felicja 1.6 GLX
        2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
        3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
          Sprawdź czy masz czujniki parkowania przód/tył, bo zdarzało się, że ich brakowało
          :diabelski_usmiech dokładnie TAK ! U mnie w konfiguracji miały być czujniki cofania w standardzie "ambient"....a przy odbiorze stwierdziłem brak ooo trzeba było widzieć miny sprzedających jak nie zgodziłem się na ściągnięcie tylnego zderzaka i zamontowanie przez nich czujników :shock: i zasugerowałem żeby zabrali sobie takie auto :diabelski_usmiech hahaha... wspomnę ,że dzięki tej decyzji dostałem nowiusią skórzaną kierownicę :szeroki_usmiech (a czujniki i tak były dla mnie zbyteczne) tak więc zero litości przy odbiorze i zero uniesień i zachwytów nad nowiusią octavką...sprawdź działanie dosłownie wszystkiego...a najlepiej podziękuj asystującemu sprzedawcy i oglądaj sam wszystko nawet przez godzinę lub dwie-otwieraj i zamykaj wszytsko co się da, zobacz czy nie ma rys na tapicerce i uszkodzeń materiałów. Bardzo, bardzo dokładnie oglądnij pod różnym kątem całą karoserię auta z zewnątrz, jak i progi i części lakierowane wewnątrz :!: Nie muszę wspominać,że bezwzględnie zajrzyj pod podłogę bagażnika i sprawdź czy masz zapasówkę, trójkąt, gaśnicę....mi odbiór auta zajął ze sprawdzeniem 3 godz. ale sprawdziłęm wszystko co w praktyce się dało. Aha każ uzupełnić płyny- do spryskiwaczy na max i chłodzący powyżej minimu, bo zakłądam się że będą braki :diabelski_usmiech ...z resztą dasz radę Powodzenia glon

[ Dodano: Sro 22 Wrz, 10 20:39 ]
          aha i powtórzę jeszcze raz...KLIENTEM jesteś w chwili gdy kupujesz- odbierasz auto - po wyjechaniu z salonu jesteś petentem czytaj posiadaczem nowego auta, którego wita się nie koniecznie z uśmiechem na twarzy, szczególnie jeśli przyjedzie z reklamacją lub usterką na gwarancji :twisted:
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
            U mnie w konfiguracji miały być czujniki cofania w standardzie "elegance"
            dzięki tej decyzji dostałem nowiusią skórzaną kierownicę
            W elegance nie ma w standardzie skórzanej kierownicy ??

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ops: ups ...w "ambiente" ...chciała by dusza do raju... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Glon
                Classic
                • 2008
                • 8

PAOLO ESCO - dzięki za konkrety!

Siedzę od 4 godzin czytam forum robię listę co trzeba bedzie sprawdzić - jest co raz dłuższa. Chyba ja sobie wydrukuje i pójdę z karteczką :lol:, ale co tam ... . Chyba na odbiór zabiorę jeszcze z jedną osobę bo mam wrażenie ze z tym sprawdzeniem to trochę jak z grzybami (jeden przejdzie nie zauważy, a drugi nazbiera koszyk).

PS Zaczynam poważnie zastanawiać sie nad zakupem miernika grubości lakieru..., to tak rzecz ze zawsze w RODZINIE się przyda
                1. Skoda felicja 1.6 GLX

Komentarz

• arekban
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 208

aha i powtórzę jeszcze raz...KLIENTEM jesteś w chwili gdy kupujesz- odbierasz auto - po wyjechaniu z salonu jesteś petentem czytaj posiadaczem nowego auta, którego wita się nie koniecznie z uśmiechem na twarzy, szczególnie jeśli przyjedzie z reklamacją lub usterką na gwarancji :twisted:
                  Odbierałem auto 300 km od domu w deszczowy dzień u znanego z forum dilera "niedaleko Wieży Mariackiej"....
                  Obaw było sporo...

Parę dni od odbioru okazało się że miałem żle załozoną blokade skrzyni biegów której gwarantem był sprzedawca oddalony o 300 km. Potem nie mogłem znaleść kodu od radia. Oba tematy załatwione zostały wzorowo na miejsu u mnie w serwisie bez żadnych kosztów z mojej strony.
                  Sprzedawca potrafił dogadac się z moim lokalnym serwisem abym był zadowolony i nie musiał smigać 2 razy po 300 km ...więc tym złym petentem nie zawsze musimy być...

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

Zamieszczone przez Glon
                    Siedzę od 4 godzin czytam forum robię listę co trzeba bedzie sprawdzić - jest co raz dłuższa. Chyba ja sobie wydrukuje i pójdę z karteczką
                    tak właśnie powinieneś zrobić.
                    Jak już zrobisz tę listę to wklej na forum zbiór takich porad, w jednym miejscu komplet cennych rad

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Glon
                      Chyba na odbiór zabiorę jeszcze z jedną osobę bo mam wrażenie ze z tym sprawdzeniem to trochę jak z grzybami (jeden przejdzie nie zauważy, a drugi nazbiera koszyk).
                      dobry pomysł.

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Glon, kiedy masz odbiór?

Komentarz

• Glon
                          Classic
                          • 2008
                          • 8

Zamieszczone przez Mihau
                          Glon, kiedy masz odbiór?
                          Mam potwierdzenie ze bedzie przed końcem 09.2010.
                          Do końca tygodnia mam poznać finalną datę.
                          1. Skoda felicja 1.6 GLX

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Glon, no to musisz szybko kombinować pomocnika

ja to chciałem jak najszybciej wyjechać ale mama mnie hamowała troszkę i mówiła, żebym posprawdzał wszystko, najeżdżę się później :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...